Inhoan ruutujen tuijottamista ja etätyötä. Hyvät lähtökohdat nykypäiväiseen työelämään, vai mitä?

Kun aloitin työskentelyn Valoriassa vuoden 2023 alussa, jännitin jatkuvaa etätyötä. Millainen vuorovaikutussuhde uusien työkavereiden kanssa rakentuu ilman säännöllisiä livekohtaamisia? Pääseekö esiintymistaitoihin nojaava asiantuntijuuteni milloinkaan kunnolla esiin, kun lähes kaikki viestintä typistetään ruudun välittämäksi? Tuntuvatko digikohtaamiset oikeasti kohtaamisilta?

Totuuden nimissä on sanottava, että ei tämä aivan helppoa ole ollut. Olen kokenut rankkoja kipuilun viikkoja, jolloin en ole tuntenut yhteyttä muihin. Keskittymiseni on harhaillut viestiviidakosta toiseen hyppiessä. Puhelimeen tarttuminen ja työkaverille kilauttaminen on tuntunut hankalalta ja vaivalloiselta, siltä että häiritsen muita. Olen pohtinut, olenko ainoa, joka kokee ja ajattelee näin.

Aivojamme ei ole tehty digitaalista viestintää varten

Todellisuudessa digitaalinen viestintä ja etäyhteys kuormittavat ja etäännyttävät meitä kaikkia. Kivikautiset aivomme eivät kykene kunnolla jäsentelemään ruutujen kautta tarjoiltua valtavaa tietomäärää. Evoluutio on virittänyt luolamiehen aivomme selviytymään ja tarkkailemaan ympäristömme uhkia, jolloin sekunnista toiseen silmille hyppäävät digitaaliset ärsykkeet saavat ne hälytystilaan. Videoyhteys puolestaan litistää vuorovaikutuksen nonverbaaliset piirteet, ja jälleen aivomme työskentelevät entistä kovemmin yrittäessään tulkita keskustelukumppanin sanattomia vihjeitä. Tämä kaikki vaikuttaa väistämättä tunnekokemukseen, joka meille tilanteessa syntyy. Siis yhteyteen, joka muodostuu ihmisten välille.

Kuulostaa jopa vähän lohduttomalle. Mitä ihmettä tässä oikein voisi tehdä? Emme voi poistaa nykypäivän työelämästä ruutuja, digitaalisuutta tai etäyhteyksiä, mutta voisimmeko oppia tulemaan niiden kanssa paremmin toimeen?

Tämä on ollut meillekin opettelua

Me Valorialla olemme löytäneet ojasta oman lehmämme. Olemme joukko viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita, emmekä mekään aina onnistu etä- ja digipainotteisessa viestinnässämme. Olemme kaikki tehneet vääriä tulkintoja toistemme viesteistä ja viestimättömyydestä. Olemme pitäneet palavereja asioista, jotka olisivat hoituneet tehokkaammin sähköpostitse, ja toisaalta olemme jääneet jankkaamaan chattiin asioista, joiden kirjoittaminen on aiheuttanut enemmän hämmennystä kuin selkeyttä. Joskus olemme unohtaneet keskittyä siihen maailman tärkeimpään kysymykseen: mitä meille kuuluu?

Mutta olemme päättäneet tehdä töitä oman viestintäkulttuurimme eteen. Olemme pohtineet ja pilkkoneet sitä pienempiin palasiin. Olemme puhuneet, paljon. Myös vaikeista asioista. Näiden keskusteluiden pohjalta olemme luoneet tiimillemme uusia toimintatapoja, joiden tavoitteena on tehdä digitaalisesta viestinnästä meille mahdollisimman mukavaa, vähän kuluttavaa ja luovuuden mahdollistavaa.

Meille tämä on käytännössä tarkoittanut esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Jokainen palaverimme alkaa tervehtimisellä ja vapaamuotoisella jutustelulla. Tämä kuulumisten vaihto ei kestä välttämättä montaa minuuttia, mutta se luo rentoa ja turvallista ilmapiiriä. Se muistuttaa meitä, että olemme täällä toinen toisiamme varten.
  • Pyrimme käyttäytymään mahdollisimman samalla tavalla kuin lähikohtaamisissakin: esittelemme itsemme entuudestaan tuntemattomille palaveriosallistujille, pyrimme luomaan katsekontaktin, emme poistu paikalta ilmoittamatta siitä.
  • Olemme sopineet yhteiset palaveri- sekä työnteon käytännöt, joiden avulla kaikki pysyvät kartalla siitä, mitä eri projekteissa ja tiimeissä tapahtuu. Nämä tavat määriteltiin yhdessä, jotta ne palvelevat meitä kaikkia mahdollisimman hyvin.
  • Lopuksi yritämme jatkuvasti keksiä lisää keinoja vähentää ruutuaikaamme. Elvytämme esimerkiksi vanhaa kunnon puhelin käteen -konseptia.

Esimerkiksi näiden pohjalta uskomme voivamme auttaa myös muita organisaatioita tekemään omista digikohtaamisistaan parempia. Sellaisia, joilla luodaan yhteyttä, inhimillisyyttä ja parempaa työelämää.

Haluatko, että autamme teitä luomaan parempaa yhteyttä etävuorovaikutuksella? Lue lisää digiviestintätaitojen valmennuksestamme.