Viestintäosaaminen ja ihmisten keskinäinen vuorovaikutus ovat ratkaisevia liiketoiminnan menestyksen kannalta. Valonkumous 2024 kokoaa yhteen viestinnän, HR:n ja organisaatiokulttuurin kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset keskustelemaan siitä, miten ja miksi viestintätaidot nostetaan strategiseksi kehityskohteeksi.

”Haluaisin herättää organisaatiot siihen, että investoinnit tehdään väärin paikkoihin silloin, kun investoidaan pelkästään teknologisiin ratkaisuihin ja ihmisten kyky viestiä keskenään jää jalkoihin. Molempia tarvitaan, mutta viestintä on se liima, joka sitoo ihmiset yhteen ja siivittää yhteistyön uudelle tasolle”, sanoo toimitusjohtaja Kati Keronen Valoria Oy:sta.

Yksinäisyys, uupumus ja merkityksellisyyden puute vaivaavat työelämää, ja ihmiset janoavat yhteyttä toisiin. Ihmisten vuorovaikutuksen edistämistä edellytetään jopa lainsäädännössä, mutta siitä huolimatta viestintätaidot puuttuvat lähes jokaisen organisaation strategisilta kehittämiskartoilta.

”Vieläkään ei ymmärretä, että viestintäosaamisen tulisi olla syvällä organisaation rakenteissa ja kiinteä osa kulttuuria. Ihmisten viestintätaidot määrittelevät, millaista asiakas- ja työntekijäkokemusta organisaatio pystyy tarjoamaan – ja kuinka menestynyt organisaatiosta voi tulla. Valonkumous on olemassa, jotta organisaatioissa todella osattaisiin tarttua toimeen tilanteen muuttamiseksi”, Keronen toteaa.

Valonkumous 2024 järjestetään Helsingissä tiistaina 1. lokakuuta klo 9–14.30 Dustin Arenalla, Innovation Home Kampissa. Tapahtuman järjestää Valoria Oy osana Strategiasta viestimässä -verkoston toimintaa.

Suoraa puhetta viestintätaitojen tilasta ja kehittämistarpeista

Tapahtuman ohjelmassa on puheenvuoroja, verkostoitumishetkiä ja työpajaosuus, joiden avulla osallistujat pääsevät syventymään viestintätaitojen strategiseen kehittämiseen. Valonäärit Live -paneelikeskustelu tarjoaa suorasukaisen ja rehellisen keskustelun työelämän viestintätaitojen tilasta sekä niiden kehittämismahdollisuuksista ja -tarpeista.

Paneelin osallistujina nähdään upea joukko ihmislähtöisen viestinnän ja työelämän puolestapuhujia:

  • Sanna Uthardt, HR-ammattilainen ja johdon coach, Sanna Uthardt Coaching Oy
  • Anni Roinila, Head of EX, Culture and Internal Communications, Gofore Oyj
  • Hannu Uotila, toimitusjohtaja ja kokemustutkimuksen asiantuntija, Sailer Oy
  • Jaana Saramies, henkilöstöanalytiikan asiantuntija, Saratiikka

”Ensimmäinen Valonkumous järjestettiin lokakuussa 2023 Tampereella, ja tapahtuma oli suuri menestys. Odotamme tapahtumasta jälleen lämminhenkistä, ihmisiä yhdistävää kohtaamista, jonka seurauksena osallistujat alkavat siirtää vuoria omissa organisaatioissaan – yksi lohkare kerrallaan. Jo nyt kolmasosa paikoista on varattu, joten mukaan haluavien kannattaa ilmoittautua kiireesti”, Keronen sanoo.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti viestijöille, HR-ammattilaisille ja työyhteisön kulttuurin kehittäjille, mutta se sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita viestintätaitojen roolista organisaation menestyksessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen!

Tapahtuman järjestää:

Valoria Oy, viestinnän kehittäjäkumppani ja valmentaja. Valonkumous on osa Valorian ylläpitämän Strategiasta viestimässä -yhteisön toimintaa.