Työelämä edellyttää hyviä viestintä- ja kohtaamistaitoja! Miksi niiden kehittäminen silti puuttuu kehittämiskartoilta?

Valonkumous 2024 -tapahtumassa pohditaan, mikä merkitys ihmisten viestintätaidoilla on strategisten tavoitteiden saavuttamisessa sekä tärkeinä pidettyjen asiakas- ja työntekijäkokemuksen sekä organisaatiokulttuurin ytimessä! Valonkumous tuo yhteen viestijät, HR-ammattilaiset sekä asiakaskokemuksen ja työyhteisön kulttuurin kehittäjät vaihtamaan ideoita siitä, miten tätä osaamista voisi kehittää yhdessä.

Ihmiset vieraantuvat toisistaan ja yhteisöllisyys uhkaa näivettyä, sillä ihmisten luontaista tarvetta kunnon kohtaamisiin ei ole monessakaan työyhteisössä huomioitu digiloikkaa tehdessä. Jokaisen organisaation pitäisi viimeistään nyt opetella toimimaan taas toistensa kanssa.

Samaan aikaan asiakkaat kohdataan aina vain useammin digitaalisissa kanavissa, teknologian välityksellä. Henkilökohtainen – saati kasvotusten tapahtuva – vuorovaikutus alkaa olla harvinaisuus, ja tämä vaatii aivan uudenlaista ajattelu- ja toimintatapaa koko organisaatiossa.

Silti vain harva hyödyntää tutkitusti toimivaa ratkaisua, nimittäin ihmisten keskinäisen vuorovaikutuksen ja viestinnän taitojen strategista kehittämistä!

Työelämää on kehitettävä ihmisille!

Työn sujuvuuden ja tulosten kannalta kriittinen työyhteisön keskinäinen viestintä ja aidon asiakaslähtöisyyden ytimessä olevat viestintätaidot puuttuvat likimain jokaisen organisaation strategisilta kehityskartoilta. Viestintästrategia ei ota tähän kantaa, eikä tätä näy riittävästi myöskään HR:n osaamisen kehittämisen ohjelmissa.

Viestintätaidot ovat ratkaiseva palanen, kun halutaan parantaa organisaation kilpailu- ja toimintakykyä, selvitä jatkuvassa muutosmaratonissa tai löytää uudenlainen yhteistyön ja yhdessä oppimisen tapa tekoälyn aikakaudella. Ihmisten viestintätaitojen suunnitelmallisella kehittämisellä on kiire, jos organisaatiot haluavat saavuttaa tavoitteensa, olla aidosti asiakaslähtöisiä ja auttaa ihmisiä voimaan hyvin sekä viestimään yhtenäisesti.

Miten viestintätaitojen kehittäminen nostetaan mukaan strategioihin ja asiakas- ja työntekijäkokemuksen ja kulttuurin parantamisen toimenpiteisiin?

Tervetuloa kuulemaan tästä rohkeiden edelläkävijöiden Valonkumoukseen!

 

Valonkumous 2024

Aika ja paikka

Ti 1.10. klo 9-14.30

Dustin Arena, Innovation Home Kamppi, Kansakoulunkatu 3, Helsinki

Ohjelma

9-9.30 Ilmoittautuminen ja aamupala

9.30 Tervetuloa Valonkumoukseen!

9.40-10.00 Puheenvuoro: Digiaikana viestintä on kaikkialla – ihmisten viestintätaitojen merkitys on vihdoin otettava tosissaan, Valorian toimitusjohtaja Kati Keronen

10.00-10.20 Verkostoitumishetki

10.20-11.30 Valonäärit Livenä: Kuorruttamaton ja kaunistelematon paneelikeskustelu viestintätaitojen tilanteesta ja kehittämisen mahdollisuuksista. Viestintävalmentaja Sanna Seväsen johdolla keskustelemassa:

  • HR:n ammattilainen ja johdon coach Sanna Uthardt, Sanna Uthardt Coaching Oy
  • Head of EX, Culture and Internal Communications Anni Roinila, Gofore Oyj
  • Toimitusjohtaja, kokemustutkimuksen asiantuntija Hannu Uotila, Sailer Oy
  • Henkilöstöanalytiikan asiantuntija, Jaana Saramies, Saratiikka

11.30-12.30 Lounastauko

12.30-14.15 Kumouksen minityöpaja: Miten kehittää kohtaamisen taitoa? strategi Ella Koota

14.15-14.30 Päivän yhteenveto

 

Tapahtuman osallistumismaksu on 30 € + alv sisältäen aamupalan ja lounaan tapahtumatilassa. Maksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Varaa paikkasi Valonkumoukseen täältä!

Tapahtumatilaan mahtuu vain 70 osallistujaa, joten varaathan paikkasi nopeasti (mutta toki vain, jos tiedät osallistuvasi, jotta kaikki halukkaat pääsevät <3)

 

Valonkumous on viestinnän kehittäjäkumppani ja valmentaja Valoria Oy:n järjestämä tapahtuma, jonka tavoitteena on yhdistää viestinnän strategisesta kehittämisestä kiinnostuneet ja tarjota heille verkostoitumisen mahdollisuus. Tapahtuma on samalla myös osa Valorian ylläpitämän Strategiasta viestimässä -yhteisön toimintaa. Ensimmäinen Valonkumous järjestettiin vuonna 2023 Tampereella.

 

Ihmiseltä ihmiselle.